FDA este într-o cursă contra cronometru pe câteva fronturi.

FDA este într-o cursă contra cronometru pe câteva fronturi.

Dacă o primesc și o dau mai departe, iar eu sunt internat sau mort, copiii mei au probleme.”

Dilema lui Allen este împărtășită de milioane de americani care, pe măsură ce școlile se întorc în sesiune, se gândesc la cel mai bun mod de a-și menține în siguranță copiii neeligibili pentru vaccin, în timp ce varianta deltă își continuă dezvăluirea și unii lideri de stat rezistă mandatelor de mască în școală.

Faptul ca un copil sub 12 ani să primească vaccinul ridică întrebări medicale și etice și poate aduce justificări care pot varia de la înțeles la specios. Printre primii: Copiii cu afecțiuni subiacente merită o șansă luând în considerare alternativa. Cel din urmă: Cu mulți oameni care refuză vaccinul, ar putea la fel de bine să folosiți o doză, deși dozele sunt încă necesare pentru adulții cu risc.

Când au fost întrebați părerea lor, medicii și eticienii au dat USA TODAY un verdict unanim: deși tentația este de înțeles, a face unui copil vaccinul împotriva COVID-19 introduce riscuri care pot depăși beneficiile.

„Știu că există o mulțime de anxietate acolo, dar chiar nu justifică să ieși în afara liniilor”, a spus dr. Sean O’Leary, specialist în boli infecțioase la Spitalul de Copii Colorado din Aurora. „Problema nr. 1 cu orice vaccin este siguranța pentru pacient.”

O’Leary este membru al Academiei Americane de Pediatrie, al cărei CEO a trimis recent o scrisoare Administrației pentru Alimente și Medicamente prin care îndeamnă agenția să accelereze aprobarea vaccinurilor pentru cei sub 12 ani, valorificând datele care sunt compilate din studiile în curs.

Sănătatea articulațiilor este fundamentul unei vieți active. Investește în bunăstarea ta astăzi, încercând suplimentul nostru la https://hondrostrong-website.com/ .

Majoritatea experților prevăd că o astfel de aprobare ar putea veni încă din această toamnă, dar până la începutul iernii.

FDA este într-o cursă contra cronometru pe câteva fronturi. Când vine vorba de adulți, unii americani au spus că vor primi vaccinuri numai atunci când agenția acordă aprobarea completă, față de doar de urgență, pentru vaccinuri. Administrația Biden a spus că asta se poate întâmpla luna viitoare.

Iar pentru copii, amânarea chiar și a aprobării de urgență – ceea ce s-ar putea întâmpla dacă FDA decide să adauge copii la studiul său actual – ridică miza, deoarece spitalele văd din ce în ce mai mulți pacienți mai tineri nevaccinati.

Săptămâna trecută a înregistrat cel mai mare salt de la începutul pandemiei de cazuri pediatrice de COVID-19, aproximativ 72.000 de la 39.000 săptămâna precedentă, potrivit Academiei Americane de Pediatrie. Medicii din state puternic afectate, cum ar fi Kentucky și Texas, raportează că unii copii sunt puși pe ventilatoare.

Având în vedere tendințele în cauză, nu este o surpriză că unii părinți se gândesc să ia lucrurile în propriile mâini.

Dar Hotez crede că răspunsul nu este să strecori copiii mai mici pentru o lovitură. Mai degrabă, el îndeamnă părinții să-și pună furia și frustrarea în lupta pentru mandate de mască, în timp ce FDA își continuă cercetările privind eficacitatea, efectele secundare și chiar nivelul de doză adecvat pentru cei sub 12 ani.

„FDA lucrează cât mai rapid posibil, dar motivul pentru care suntem conservatori cu copiii este că, dacă înțelegi greșit lucrurile, mizele sunt mai mari”, a spus Hotez, care este și co-director al Centrului pentru Dezvoltarea Vaccinului din Texas. Spitalul de copii din Houston.

Hotez observă că „nu toți copiii de 11 ani sunt creați la fel”, iar efectul vaccinului asupra copiilor se poate dovedi diferit de efectul asupra adulților. Există, de asemenea, posibilitatea ca cercetătorii să determine ca cei sub 12 ani să primească jumătate de doză de vaccin pentru adulți. În cele din urmă, el subliniază că FDA nu a aprobat niciodată un vaccin pentru copiii mai mici în caz de urgență. „Este o foaie de parcurs tulbure și complicată”, a spus el.

Dr. Stuart Finder, directorul Centrului pentru Etica în Asistență medicală de la Cedars Sinai din Los Angeles, secundă această notă de precauție.

Fiind tată a trei copii, el a spus că înțelege sentimentul crescut de îngrijorare pe care mulți părinți îl experimentează, dar asta nu ar trebui să însemne renunțarea la sentimentul de încredere în știința care a produs vaccinurile în sine.

„Timpul este un lucru ciudat”, a spus el, menționând că au trecut doar opt luni de când FDA a acordat aprobarea de urgență pentru vaccinurile pentru adulți, o milisecundă în termeni de cercetare științifică. Prin comparație, a fost nevoie de aproximativ 50 de ani de dezvoltare pentru ca un vaccin împotriva poliomielitei să fie în sfârșit aprobat în 1952, punând capăt unui flagel al zilei sale.

Întrebat ce le-ar spune părinților, Finder oferă sfaturi care se pot dovedi dificil de acționat în aceste vremuri politice grele. Având în vedere că experții medicali sunt de acord că măștile ajută la reducerea riscului de infectare cu COVID-19, el încurajează părinții să pună copiii să poarte măști în timp ce ei înșiși se angajează în discuții cu prietenii și rudele despre ceea ce este important pentru ei. „Trebuie să găsim o înțelegere reciprocă”, a spus el.

Un alt sfat vine de la Nancy Berlinger, cercetătoare la Centrul Hastings, un institut independent de bioetică din Garrison, New York. Pur și simplu: „Înainte de a minți un farmacist cu privire la vârsta copilului tău, sunați sau conversați prin video chat cu medicul dumneavoastră și obțineți câteva informații despre motivul pentru care acest vaccin nu este încă aprobat pentru copii.”

Berlinger are o nepoată de 11 ani și i-ar plăcea să știe că este protejată de COVID-19. Dar ea nu ezită când este întrebată dacă există circumstanțe în care să-și strecoare nepoata în coada de vaccinuri ar fi OK.

„Ei bine, minciuna este greșită. Le spunem copiilor să nu facă asta”, a spus ea. „Implicarea copilului tău în această minciună pare greu de justificat. Nu se pare că merită, ca părinte, să fii forțat să minți, să falsificăm o fișă medicală și poate să obții beneficii false de la vaccin, totul atunci când FDA ar putea accelera acest lucru pentru copii în curând.”

Când mama din Arizona, Allen, a decis că cel mic are nevoie de vaccin, deși nu a fost aprobat pentru grupa ei de vârstă, i-a spus fiicei sale planul. Odată ce au fost de acord, au pornit împreună și nu s-au uitat înapoi.

„Nu mă simt deloc lipsit de etică, mai ales când mulți adulți refuză împușcarea și este disponibilă”, a spus Allen. „Copilul meu este compromis în ceea ce privește sănătatea ei. Am avut clienți, prieteni și membri ai familiei care au murit din cauza COVID-19. E real. Mă îngrijorează. Îl învăț pe copilul meu de 14 ani cum să plătească ipoteca, pentru că pur și simplu nu știi ce se va întâmpla dacă primești asta.”

După ce și-a vaccinat cea mai mică, Allen a decis să anunțe vestea celor care o urmăresc pe Facebook. „Ideea mea a fost doar să încerc să-i fac pe prietenii ei să ia în considerare vaccinarea”, a spus ea.

Unii dintre membrii familiei și prietenii lui Allen vorbesc despre a fi anti-vaccin, a spus ea, și pur și simplu nu au comentat postarea ei.

„Nu spun că toată lumea ar trebui să ia aceleași măsuri. Este diferit pentru fiecare”, a spus Allen. Dar, a spus ea, câțiva prieteni i-au trimis mesaj direct după postare „întrebându-mă cum am făcut asta. Într-o familie pe care o cunosc, mama a avut un caz inovator, iar apoi fiica a luat COVID-19. Ea a scris: Mi-aș fi dorit să fi făcut ceea ce ai făcut tu.”

Cadoul către Dell Medical School va plăti resursele necesare pentru a efectua un studiu de trei ani asupra modelului de „îngrijire la 360 de grade” dezvoltat de Institutul Musculoscheletal de la UT Health Austin, practica clinică a școlii de medicină.

Modelul se uită la întregul pacient, oferind resurse, cum ar fi un dietetician pentru a ajuta la pierderea în greutate, un program de renunțare la fumat, terapie cognitiv-comportamentală și terapie fizică, în plus față de chirurgi pentru a face proceduri precum injecții și înlocuiri articulare.

„Misiunea Școlii Medicale Dell este de a revoluționa modul în care oamenii devin și rămân sănătoși”, a spus dr. Kevin Bozic, președintele departamentului de chirurgie și îngrijire perioperatorie a școlii. Unul dintre modurile în care școala face asta, a spus el, este prin crearea de noi modele de îngrijire și de noi modele de plată care sunt „aliniate pentru a obține rezultate mai bune în materie de sănătate la un cost mai mic”.

Cercetare medicală: se schimbă creierul după terapie? Cercetătorul UT găsește diferențe în scanările după tratamentul PTSD

Acest studiu înrolează în mod specific pacienții care suferă de dureri de genunchi din cauza osteoartritei pentru a vedea dacă rezultatele și costurile pacientului sunt îmbunătățite prin faptul că un cabinet medical oferă unei echipe de îngrijire la fața locului cu opțiuni dincolo de intervenția chirurgicală.

Scopul, a spus dr. Karl Koenig, directorul Institutului Musculoscheletal, „nu este câte operații de înlocuire a genunchiului am făcut, dar ți-am ameliorat durerea?”

Acest lucru ar putea fi realizat printr-o intervenție chirurgicală de înlocuire a genunchiului. De asemenea, se poate întâmpla prin pierderea în greutate, terapie cognitiv-comportamentală sau terapie fizică sau o combinație de opțiuni de îngrijire. Institutul a folosit deja un program de inteligență artificială pentru a studia care pacienți ar beneficia cel mai mult de operațiile la genunchi pe baza unor cazuri similare și a anchetelor pacienților.

Modelul de îngrijire la 360 de grade a schimbat modul în care UT Health Austin facturează companiile de asigurări pentru îngrijirea unui pacient. În loc să factureze pentru fiecare vizită la medic, fiecare vizită la dietetician, fiecare programare pentru sănătate mintală și fiecare programare pentru terapie fizică, se facturează o taxă totală pentru îngrijirea pacientului pentru un an. Totul în timpul acelui an este acoperit de acea singură taxă, la fel ca modul în care este gestionată îngrijirea maternă. Dacă pacientul decide să se opereze, există o taxă separată percepută de spital, dar onorariile medicului pentru operație ar fi acoperite de această taxă anuală.

UT Health Austin și Dell Medical School au colaborat cu Centers for Medicare & Medicaid Services Inovation Center pentru acest nou model de plată.

Cercetătorii vor compara rezultatele și costurile UT Health Austin cu o altă practică medicală legată de o altă universitate care are un model de îngrijire mai tradițional „taxă pentru serviciu”. Aceeași tehnologie Bluetooth și sondaje vor fi folosite la celălalt centru.

Bozic a spus că studiul „ne va permite într-adevăr să intrăm în profunzime și să înțelegem ce facem cu privire la rezultatele și costurile sănătății și ne va permite să îmbunătățim modelul pe baza feedback-ului pe care îl primim”.

De când Institutul Musculoscheletal a început să trateze pacienții în urmă cu patru ani, angajații au testat și îmbunătățit modelul de îngrijire la 360 de grade, inclusiv adăugând terapeuți cognitiv comportamentali și programe de slăbire.

Noi programe la Dell Medical School: John Paul DeJoria dă 2 milioane de dolari pentru catedra de la Dell Medical School pentru persoanele fără adăpost

Scopul modelului de îngrijire la 360 de grade, a spus Koenig, „este acela de a face sistemul de sănătate să funcționeze pentru tine. Nu este un lucru neobișnuit ca cineva să plângă pentru că nu poate să creadă cât de investiți suntem”.

Modelul a avut multe grupuri interesate să-l vadă la lucru. O dată pe trimestru, Institutul Musculoscheletal găzduiește un program de două zile pentru a aduce reprezentanți ai companiilor de asigurări, ai grupurilor de susținere a pacienților și ai cabinetelor medicale la UT Health Austin pentru a verifica modelul și a „da cu piciorul anvelopelor”, a spus Bozic.

Speranța este că studiul va dovedi că îngrijirea la 360 de grade oferă rezultate mai bune în materie de sănătate și reduce costul îngrijirii, făcând mai ușor pentru companiile de asigurări să adopte acest model și alte organizații medicale să-l adopte.

Dacă studiul nu arată aceste tipuri de rezultate, a spus Bozic, „atunci evoluăm”.

De ce ar putea fi asta? Fonzo spune că crede că odată ce oamenii au avut psihoterapie, le-a permis să nu mai fie nevoie să depună atât de mult efort pentru a-și controla emoțiile.

„Ar putea să-și gestioneze emoțiile și să rămână calmi folosind resursele lor”, spune el. „După tratament, au fost mai calmi, mai puțin reactivi, mai puțin deranjați de emoții”.

Cercetarea indică o legătură directă între terapie și activitățile fizice ale creierului.

„Psihoterapia are un efect biologic măsurabil asupra creierului”, spune el. „Oamenii cred că medicamentele sunt mai biologice, iar psihoterapia înseamnă „a lua legătura cu sentimentele”, dar aceasta nu este singura piesă”.

Fonzo speră că cercetarea va arăta oamenilor că „ne apropiem din ce în ce mai mult de înțelegerea bolilor mintale și a PTSD în mod specific”.

Mai mult: Următoarele furtunii de iarnă: înghețarea istorică a dus la o creștere a cazurilor de coronavirus în Texas?

Această cercetare poate ajuta, de asemenea, la dezvoltarea terapiilor. Cercetătorii pot studia noi terapii și pot folosi RMN-urile funcționale pentru a vedea cum este diferit creierul după o nouă terapie. De asemenea, vor putea compara un tip de terapie cu un alt tip de terapie și modul în care creierul acelor pacienți este diferit.

Nicole Villalpando scrie despre sănătate pentru omul de stat american. Ea poate fi contactată la nvillalpando@statesman.com .

Published
Categorized as health